כיכר השבת

ליד הקפה

עוגת שמרים שוקולד מושלמת של מלי יהודיוף

התוצאה: 4 עוגות שמרים תפוחות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם מילוי שוקולדי מפנק ותוספות כיפיות. למה 4? כי העוגה הזו כל כך מוצלחת שלא תפסיקו ליישר אותה - אז דאגנו לכם למלאי הגון (מתכונים, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
עוגת שמרים שוקולד מושלמת של מלי יהודיוף
עוגת שמרים שוקולד מושלמת של מלי יהודיוף (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 100 גרם מרגרינה, רכה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • ממרח קקאו ואגוזי לוז (כמו צ'וקטה)
  • 5 כפות קקאו
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

תוספות אפשריות: שברי מקופלת בשני צבעים / שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס

    לציפוי:

    • 1 ביצה, טרופה
    • שומשום
    • 1 כוס סוכר
    • 1/2 1 כוסות מים
    • מיץ מחצי לימון סחוט היטב

    אופן ההכנה:

    1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה (אם לשים ידנית), מניחים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, 2 כוסות מים ואת הסוכר ומעבדים הכל יחד במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים, השמן והמרגרינה ולשים במשך 8 דקות נוספות. אם הבצק יבש, מוסיפים את 1/2 כוס המים הנותרת. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קצת קמח.

    2. יוצרים כדור בצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעל מכסים במגבת. מניחים להתפחה במשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מקמחים קלות את משטח העבודה ומגלגלים לכדור כל חלק בצק. נותנים לכדורים לתפוח במשך 30 דקות.

    4. מרדדים כל כדור למלבן ארוך ומערבבים בקערה את רכיבי המילוי היבשים - הקקאו, הסוכר, סוכר הווניל ואבקת הקפה הנמס. מורחים על כל מלבן בצק ממרח אגוזי הלוז והקקאו, מפזרים מעל בנדיבות מתערובת הרכיבים היבשים וניתן לפזר גם שברי מקופלת, שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס.

    5. מגלגלים כל מלבן בצק לרולדה ארוכה, מלפפים כל 2 רולדות זו בזו כמו בורג ומניחים כל זוג רולדות מלופפות בתבנית אינגליש קייק נמוכה (לאפייה מיטבית), משומנת.

    6. מניחים לרולדות לתפוח בתבניות במשך 15 דקות ואז מברישים אותן בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

    7. אופים בתנור שחומם מראש למצב טורבו על 180 מעלות במשך 30 דקות, עד להשחמה טובה.

    8. בזמן שהעוגות נאפות, מביאים לרתיחה בסיר קטן את רכיבי הציפוי: 1 כוס סוכר, 1/2 1 כוסות מים ומיץ מחצי לימון. מסירים מהאש כשהנוזלים מבעבעים וכשהעוגות אפויות, מוציאים אותן מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר שנוצר, מה שמוסיף מתיקות וברק.

    (צילום: מלי יהודיוף)
    9 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    7
    איך לימון ונותן מתיקות
    ללא שם
    6
    האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן?
    ללא שם
    5
    במילוי גם ממרח שוקולד וגם כל התוספות האלו?
    ללא שם

    הצגת כל התגובות

    4
    מרגרינה? מי משתמש היום במרגרינה?
    יחפנית
    3
    נראה מעולההה
    יאיר מור יוסף
    2
    משתמשים במרגרינה - משיקולי כשרות (פרווה). מי שלא מקפיד - ישתמש בחמאה.
    עידן
    מי משתמש מטעמי בריאות..
    יעל
    הכוונה מרגרינה נטורינה או שמן
    יוסי
    1
    וואו נראה מושלם
    אריאל
    מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת