רכיבים
- 1 כוס (226 גרם) חמאה לא מלוחה + עוד - לשימון התבנית
- 8 ביצים גדולות
- 450 גרם שוקולד צ'יפס
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיץ בחמאה ומרפדים בנייר אפייה.
2. בעזרת מערבל חשמלי, במהירות גבוהה, מקציפים את הביצים בקערה גדולה, עד להכפלת גודלן, במשך כ-5 דקות.
3. מניחים את השוקולד צ'יפס, המלח והחמאה בקערה גדולה. ממסים במיקרוגל בפעימות של 10 שניות, תוך כדי ערבוב בין אחת לשניה, עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית.
4. בעזרת מרית גומי מקפלים בעדינות שליש מכמות הביצים המוקצפות לתערובת השוקולד, עד לשילוב. מקפלים את תערובת הביצים והשוקולד חזרה לביצים המוקצפות הנותרות, עד לשילוב.
5. מעבירים לתבנית המוכנה; מצפים את תחתית ודפנות התבנית לחלוטין בנייר כסף. מניחים את התבנית בתוך תבנית צלייה גדולה; מוסיפים מים חמים בעומק של בערך 2.5 ס"מ.
6. אופים עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ודפנות העוגה מתחילות להתרחק מהתבנית, במשך 30-40 דקות. נותנים לעוגה להתקרר טרם ההגשה.