ארמון בקינגהאם והשפים של הקונדיטוריה המלכותית חשפו את מתכון יום ההולדת המשובח של המלכה בטוויטר, באינסטגרם ובאתר המלכותי, אולי בהשראת שיגעון האפייה שפקד את כולנו בעקבות החובה להישאר בבית בימים אלו. ובעוד שלא הופתענו מהשילוב הפשוט של עוגת שוקולד עם ציפוי קציפת חמאה (לא היינו מצפים לראות קינוח מורכב מהאישה ששופכת לעצמה את דגני הבוקר לצלחת בארוחת הבוקר מדי יום), הופתענו לראות כי השנה מוגש פינוק יום ההולדת בצורה של קאפקייקס.
המלכה אליזבת נהנית ממתכון יום ההולדת המדויק הזה מזה זמן רב, אם כי לא תמיד בצורה של קאפקייקס. למעשה, בסרטון יוטיוב לערוץ "Delish", שף המלכה לשעבר, דארן מקגרדי, חשף לאחרונה כי זהו המתכון המשמש לחגיגות יום ההולדת לא רק של המלכה, אלא של כל אחד מבני משפחת המלוכה. הכלל היחיד? אין שמות על העוגות, רק 'יום הולדת שמח' פשוט.
אם תרצו להכין כמה קאפקייקס מלכותיים משלכם, תוכלו למצוא את המתכון להלן ובהצלחה עם הקישוטים המסובכים האלה.
המרכיבים לבסיס העוגה:
15 גרם חומץ
300 מ"ל חלב
50 מ"ל שמן צמחי
60 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
5 מ"ל תמצית וניל
250 גרם קמח תופח
75 גרם אבקת קקאו
300 גרם סוכר
10 גרם סודה לשתייה
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
המרכיבים לציפוי קציפת החמאה:
90 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
125 גרם סוכר
הכנת בסיס העוגה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות. משלבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו והסודה לשתייה.
2. מקציפים יחד את הביצים, תמצית הווניל, החמאה המומסת והמקוררת, השמן, החלב והחומץ.
3. מערבבים באטיות את החומרים הרטובים והיבשים, עובדים בקבוצות קטנות. דואגים להחליק את כל הגושים.
4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ושופכים את הבלילה לתבנית קאפקייקס.
5. אופים במשך 15-18 דקות או עד שקיסם הנתחב פנימה יוצא נקי. מניחים להתקררות.
הכנת ציפוי קציפת החמאה:
6. בקערת המיקסר, מערבבים את החמאה והסוכר יחד עד לקבלת תערובת קלה וקרמית.
7. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס החם.
8. לאחר שהקאפקייקס התקררו, משתמשים בשקית זילוף כדי לקשט את הקאפקייקס בקציפת החמאה.
הצגת כל התגובות