לקלתית:
- 1/2 כוסות קמח - לאחר ניפוי
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 חלמון ביצה
- 1-2 כפות מי קרח
למילוי:
- 2 כוסות חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 5 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח - לאחר ניפוי
- 30 גרם חמאה מלוחה
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת כדור בצק.
2. מעבירים את הבצק לתבנית פאי עגולה, ומרפדים עם הבצק את התחתית והשכבות בשכבה אחידה. מחליקים ומהדקים את הקצוות.
3. מכניסים את תבנית הבצק למקרר למשך 15 דקות ובמקביל מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים את הבצק בנייר אפייה ומעל מניחים משקולות אפייה או קטניות. אופים במשך 15 דקות ואז מסירים את המשקולות ונייר האפייה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהמאפה נעשה פריך ומקבל גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחלוטין.
הכנת המלית:
5. מחממים בסיר על אש בינונית את החלב, השמנת, תמצית הווניל, תמצית השקדים ואגוז המוסקט.
6. בקערה, טורפים את החלמונים, הסוכר, הקמח, הקורנפלור והמלח. ברגע שהחלב חם, מוסיפים 2 מצקות מלאות של חלב לתערובת החלמונים וטורפים יחד.
7. יוצקים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומבשלים תוך טריפה מתמדת, עד להסמכה. מבשלים במשך 2-3 דקות עד לקבלת פודינג סמיך וחלק.
8. מניחים מסננת דקה על קערה נקייה, יוצקים דרכה את הפודינג ואז מקציפים פנימה את החמאה.
9. יוצקים את המילוי לתבנית עם הבצק האפוי ואז מרססים ספריי שמן או משמנים קלות בידיים נייר אפייה ומניחים אותו על פני המלית, כדי למנוע היווצרות קרום.
10. מכניסים את הטארט למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם. לפני ההגשה, מפזרים מעל הטארט המוכן שכבה נדיבה של קינמון, פורסים ומגישים.