כיכר השבת

ליד הקפה

זיכרון ילדות לסוף הצום: עוגת סולת מתוקה

קוראים לה "רוואני", היא מגיעה מטורקיה והפשטות שלה הופכת אותה לממכרת במיוחד, מהסוג שכיף שיש בבית תמיד. מתכון לעוגת סולת ספוגה בסירופ מתוק שיוצקים עליה מיד לאחר האפייה (מתכונים, אוכל)

| 13 | כיכר השבת |
עוגת סולת עם סירופ מתוק
עוגת סולת עם סירופ מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 115 מ"ל חלב
  • 115 מ"ל שמן צמחי
  • 1 כוס סולת משובחת
  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (14 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חמאה לשימון התבנית

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 1/2 3 כוסות מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

לקישוט:

  • קוקוס, פיסטוק טחון, שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכינים תחילה את הסירופ: בסיר רחב, מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ במשך 5-10 דקות על אש בינונית, עד שהסוכר נמס והסירופ מתעבה. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

2. משמנים תבנית מרובעת או מלבנית עם חמאה ומאבקים במעט קמח את התחתית והדפנות.

3. בקערת ערבוב גדולה עם מקצף ידני, מקציפים תחילה את הביצים והסוכר עם קורט מלח במשך 5-6 דקות עד שמתקבלת בלילה קרמית בגוון צהוב בהיר, אוורירית ורכה. מוסיפים לקערה את החלב, השמן ותמצית הווניל ומקציפים דקה נוספת.

4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. שופכים את התערובת לבלילה ומערבבים רק עד שאין גושים והבלילה חלקה - נזהרים מערבוב יתר.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

6. מיד לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, מזלפים את הסירופ על כל העוגה בעזרת כף גדולה ונותנים לו להיספג היטב. מכסים את העוגה בנייר כסף וממתינים עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר. מקשטים בקוקוס, שברי פיסטוק, אגוזי מלך או שקדים לפני ההגשה.

תוכן שאסור לפספס
13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
12
המקור של העוגה ממש לא מטורקיה. זו עוגה מזרחית שהוכנה בכל מדינות ערב. ממרוקו ועד מצריים ובכל מדינה יש לה שם אחר אבל המתכון אותו דבר פחות או יותר
עוגת סולת מזרחית
11
מה גודל תבנית ומה כדאי לפרווה
אילנה בר און
10
כמות הסוכר מוגזמת לפי דעתי.
אילנית

הצגת כל התגובות

9
כמה זה 115 מיליטר
ויקי
8
אצלינו רוראים לזה סאפרה... ויש עם תמרים באמצע
אחד
כמעט אך פה זה חלבי עם טעם שמנת בטח אדיר
צבי
7
ולתת
ללא שם
6
מאיפה ניתן להשיג סולת שכבר נקייה?
נעמה
5
לאו דווקא מתורכיה . סבתא רבא שלי שעלתה מלוב , היתה מכינה את זה .
שלומית
4
שמהלי זה השם .
רוני
3
חקי חיון , שמחה חיון אימי הקדושה הייתה מכינה לנו את עוגת הסולת הזו ששמה המצרית 'בסבוסה' מומלץ לא לאכול עוגות וסברי מתיקה היות והם גורמים לסוכרת ולמוות.
חקי חיון
2
מה הדרך לעשות אותה פרווה?
הוד
1
אפשר להמיר את החלב לנוזל פרווה
ללא שם
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת