רכיבים
- 500 גרם גבינת טוב טעם טרה
- 250 גרם לאבנה טרה 9% (ניתן להחליף בגבינה לבנה 5%)
- 2 כפות קורנפלור
- 2/3 כוס סוכר
- 3 ביצים
- לבסיס העוגה:
- 100 גרם חמאה טרה
- 160 גרם עוגיות חמאה / פתי בר
- 1/2 2 כפות סוכר
- פקק תמצית וניל
אופן הכנת עוגת גבינה:
רגע לפני: ככה אנחנו אוהבים את עוגת הגבינה שלנו: רכה ועסיסית, במרקם חלומי נימוח ולוק יפהפה מנצח. מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס פריך חמאתי עם נגיעות פקאן ומלית עשירה של השף ברק חי חורש ממחלבת טרה.
ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 16 ס"מ.
• מחממים תנור ל-120 מעלות.
הכנת בסיס העוגה:
• חותכים לקוביות את החמאה, מרסקים את עוגיות החמאה/הפתיבר ומערבבים היטב בקערה יחד עם הסוכר ותמצית הווניל.
• מעבירים לתבנית את התערובת, ומהדקים.
הכנת המלית:
• מפרידים בזהירות את הביצים לחלמונים וחלבונים בשני כלים.
• מערבבים בקערה את הטוב טעם, הלאבנה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
• מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות.
• יוצקים את המלית על הבסיס המהודק שבתבנית, ומכניסים לאפייה למשך שעתיים וחצי.
• מכבים את התנור, ומשאירים בתוכו את העוגה להתייצבות למשך שעתיים נוספות.
המלצת השף:
- הוסיפו לתערובת בסיס העוגה אגוזי פקאן גרוסים.
- הוסיפו לתערובת הגבינות קורט קינמון טחון.
- לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לפזר מעל פירות יער (קפואים/טריים) מושרים בסירופ.
- הגישו את העוגה לאחר יום אחד במקרר.