
(צילום: shutterstock)
לכבוד חג השבועות בו נהגו להרבות באכילת מאכלי חלב, שפית הבין של "כיכר השבת", מורן פינטו, מגישה מתכון מיוחד שלא תפסיקו ליהנות ממנו - עוגת גבינה של סבתא.
עוגת גבינה של סבתא - הרכיבים:
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- 1/4 כוס סוכר
- מעט תמצית וניל
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפות חלב
- 1 ביצה
- 1 כף שמרים
- 100 גרם חמאה
למלית:
- 3 ביצים m
- 3/4 כוס סוכר
- 750 גר׳ גבינת טוב טעם
- 1 אנסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס מלית אוכמניות
עוגת גבינה של סבתא - אופן ההכנה:
- בוו לישה לשים את כל חומרי הבצק כ-10 דקות עד קבלת בצק רך. מקררים שעתיים במקרר (הבצק תופח מעט)
- למלית: מערבבים את כל החומרים יחד
- מרדדים את הבצק לתבנית בגודל 35*25
- יוצקים מעל את המלית
- אופים כ-40 דקות
- מקררים אחרי האפיה למשך שעתיים במקרר.
- מעל מורחים את המלית אוכמניות
- וחותכים לקוביות.
בתיאבון וחג שמח,
מורן פינטו