רכיבים
- חבילת בצק עלים מרודד, כמובן עם חמאה
- 7-8 סלקים קטנטנים (ניתן להשיג בשווקים) או סלקים גדולים יותר
- 3 ענפי תימין טריים
- שמן זית
- חלמון ביצה אחד
- 100 גרם גבינת פטה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים
- פלפל שחור ומלח גס
אופן ההכנה:
1. צולים בתנור את הסלקים בחום של 220 מעלות צלזיוס, במשך 1/2 שעה או עד שנהיים רכים.
2. מניחים את בצק העלים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. חותכים את הסלקים לרבעים או במידה והם גדולים יותר, לשמיניות - ומניחים אותם בצורה מסודרת על גבי הבצק. בוצעים חתיכות נאות של גבינה ומניחים ביניהם. מוסיפים כמה עלי תימין, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ואת קצוות המאפה מושחים במעט חלמון, להשחמה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהמאפה משחים ומוכן. מזליפים מעט שמן זית מעל ומגישים חם עם סלט ירוק רענן.