פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2/3 כוס שמן זית
- קמצוץ פלפל שחור טחון
- 4 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 4 כפות רוזמרין טרי קצוץ או 1.5-2 כפיות רוזמרין מיובש
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית שום כתוש
- מלח ים
- 2 כוסות אספרגוס / שעועית ירוקה / ברוקולי (אופציונלי)
- שמן זית
- 6 פילטים של סלמון או סלמון שלם במשקל 600-700 גרם
- תפוז, פרוס דק
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים יחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, 2 כפות רוזמרין טרי, 1/4-1/3 כוס שמן זית, קמצוץ מלח, פלפל שחור ושום.
2. בתבנית גדולה, מפזרים בשכבה אחת את האספרגוס / השעועית / הברוקולי, מזלפים מעל מעט שמן זית ומתבלים קלות במלח ופלפל שחור.
3. מסדרים בין הירקות את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מטה, מעל הכל מניחים את פרוסות התפוז, מפזרים את הרוזמרין הנותר ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות.