זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
לקציצות הגעפילטע פיש:
- 1 קרפיון שלם, טחון
- 1/2 כוס שקדים טחונים או קמח מצה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס שמן
- 1 בצל לבן מגורד
לציר הבישול:
- 1 דג קרפיון שלם נקי
- 1 גזר שלם, קלוף
- 1 בצל שלם, קלוף
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקרפיון הטחון, השקדים הטחונים או קמח המצה, הסוכר, המלח והביצה. מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את השמן, מוסיפים גם את הבצל המגורד ולשים בידיים הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. בסיר רחב (שדג הקרפיון השלם נכנס בו) מניחים את הגזר, הבצל, הסוכר והפלפל השחור, מכסים במים, סוגרים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה.
3. במקביל, ממלאים את בטן הקרפיון השלם בתערובת הקציצות. מהעיסה שנותרה, מגלגלים קציצות מאורכות. כשהמים בסיר רותחים ומבעבעים, מניחים בסיר את הדג הממולא ואת הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
מגישים קר לצד חריין טרי.