זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 קרפיון שלם, פרוס
- 1 ק"ג קרפיון טחון
- 1 בצל, טחון וסחוט היטב
- 1/2 גזר, קלוף וטחון
- 1/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה פלפל שחור
- מלח
- 4 כפות שקדים טחונים
לציר הבישול:
- 1 בצל, חתוך לרבעים
- 1 גזר, מקולף ופרוס עבה
- 1 כוס סוכר
- 1 כף פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במקביל, מערבבים בקערה את הקרפיון הטחון, הבצל הטחון, הגזר הטחון, השמן, הביצים, הסוכר, הפלפל השחור והמלח, עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה בצד למנוחה.
2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את שאר מרכיבי ציר הבישול ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על הנוזל במהלך הבישול.
3. ממלאים מהעיסה את פרוסות הקרפיון הפרוס ובזהירות מסדרים אותן בציר הבישול שבסיר. מהעיסה שנותרה, יוצרים קציצות פחוסות וארוכות ומסדרים אותן בין פרוסות הקרפיון שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי על אש בינונית-נמוכה.
מגישים קר לצד חריין ביתי.