כיכר השבת

מתכון לאוזני המן בטעם ביתי

מתכון לאוזני המן בטעם ביתי: למה לקנות ממאפיה אם אפשר להכין את זה בבית? מורן פינטו ממליצה לכן להכין אוזני המן ביתיות, ולהפוך את הפורים הקרוב לחוויה. בפנים: המתכון המלא, שלב אחר שלב * מתכון לאוזני המן בטעם ביתי: למה לקנות ממאפיה אם אפשר להכין את זה בבית? מורן פינטו ממליצה לכן להכין אוזני המן ביתיות, ולהפוך את הפורים הקרוב לחוויה. בפנים: המתכון המלא, שלב אחר שלב

| 17 | כיכר השבת |
מתכון לאוזני המן
מתכון לאוזני המן (צילום: פלאש 90)
מתכון לאוזני המן בטעם ביתי: למה לקנות ממאפיה אם אפשר להכין את זה בבית? מורן פינטו ממליצה לכן להכין אוזני המן ביתיות, ולהפוך את הפורים הקרוב לחוויה. בפנים: המתכון המלא, שלב אחר שלב.

מתכון לאוזני המן - החומרים:

500 גר׳ קמח תופח
200 גר׳ חמאה או מרגרינה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה

למלית, לפי בחירה:

ממרח שוקולד
ממרח חלבה
ריבה עם אגוזים שבורים גס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.
לבצק: במיקסר מעררבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה ומערבבים ואת הקמח בהדרגה.
לשים היטב לקבלת בצק אחיד.
מניחים בצד למנוחה מכוסה בניילון נצמד. מכינים את המלית הנבחרת.
מרדדים את הבצק לעובי של 0.50 ס״מ. חורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.
במרכז כל עיגול מניחים בעזרת כפית מהמלית ומקפלים למשולש.
מניחים על תבנית אפיה ואופים כ20 דק׳. להגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
מורן פינטו
17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
הכנתי עם הילדודס היה כייף ויצא מצויין מתכון קל וקולע
12
למה אוזני ההמן תמיד נפתחים ולא שומרים על הצורה באפיה
11
תודה על המתכון..... רק צריך להוסיף עוד ביצה...

הצגת כל התגובות

10
דבר אחר לא חייבים שוקולד.
9
לא להשתמש בקמח תופח ולא לשים אבקת אפייה כי כשזה תופח זה נפתח.. קמח רגיל מספיק
8
הכנתי עם הילדודס יצא מעולה מתכון קל וקולע אפשר להשתמש ב150 גרם חמאה ועדיין יוצא מעולה ואני שמתי רבע כוס סוכר במקום אבקת סוכר
7
זה בדיחה .
6
מדוע אוזני ההמן נפתחות בזמן האפיה
5
עדיף ריבה
4
אם זה לא בצק שמרים - זה לא אוזני המן. אם אין מלית פרג - זה לא אוזני המן! סתם עוגיות משולשות....
3
המן יהיו חלבי מרגרינה -לא בריא. מה עם שמן??? מורן תתחשבי גם בנו
אני עושה את זה בכ ל מתכון שדוחפים חבילת מרגרינה יוצא מעדן והרבה יותר מוצלח 200 גרם מרגרינה=50 גרם מרגרינה +קצ צ ת יותר מחצי כוס שמן רגיל הטעם יותר טוב וההרגשה המחליאה של המרגרינה בשפתיים ובחיך (שלא לדבר על הבטן אח"כ:-) לא קיימת!! תנסו הצלחה
2
לבצק: 1 ק"ג קמח 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר 2 מרגרינה 2 סוכר וניל 2 אבקת אפיה יוצא כמו חמאה!!! מומלץ להרחיק משומרי משקל... את המלית (איזו שרוצים) יש למרוח על כל העיגול בכדי שבכל ביס יורגש הטעם.
1
ממש יפים איזה יופי תודה 🙏
מתכונים לפורים