סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים אסייתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
- 2 כוסות תערובת קולסלאו מוכנה (כרוב וגזר חתוכים)
- 1/3 כוס בצל ירוק
- 6 כפות בוטנים או שקדים מלוחים קלויים, קצוצים גס
לרוטב:
- 1/2 כוס חמאת בוטנים או חמאת שקדים
- 3 כפות שמן קוקוס, מומס
- 3 כפות מיץ ליים סחוט טרי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות דבש
- 2 כפיות חומץ אורז
- 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק
- רוטב סרירצ'ה לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל רכיבי הסלט.
2. בקערה גדולה נפרדת, טורפים יחד היטב את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שהרוטב מצפה את הסלט בצורה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור, אם צריך.
4. מכסים את הסלט ומכניסים למקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים טובה.