כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למרמומה: הגרסה של הטוניסאים למטבוחה

כשמורן פינטו הייתה ילדה, אבא שלה ז"ל לימד אותה איך מכינים "מרמומה" - מטבוחה טוניסאית - בצורה הטובה ביותר לכבוד שבת קודש. הידעתם? ככל שתקדימו להכין את המרמומה ותשמרו אותה בכלי אטום במקרר - טעמה רק ישתבח (מתכונים לשבת, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
מרמומה - מטבוחה טוניסאית
מרמומה - מטבוחה טוניסאית (צילום: מורן פינטו)

רכיבים

  • 15 עגבניות בשלות
  • 10 שיני שום
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כף גדושה פפריקה בשמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה:

1. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן לקוביות.

2. קוצצים דק את השום וחותכים את הפלפלים לחתיכות בגודל בינוני-קטן, אך לא יותר מדי קטן.

3. מעבירים לסיר את העגבניות, השום והפלפלים, מבשלים על אש בינונית וכל כמה דקות מערבבים בכף עץ. מבשלים במשך שעה ואף יותר, עד שכל הנוזלים מתאדים לגמרי ומתקבל רכז עגבניות סמיך שמעלה בועות מתנפצות.

4. מוסיפים לעגבניות את הסוכר, הפפריקה והמלח, מערבבים ומוסיפים את השמן. מנמיכים לאש קטנה, מבשלים במשך 10 דקות נוספות ומסירים מהאש.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
לקחתם למרוקאים את המתכון ופשוט המצאתם שם אחר ...מרמומה עאלק!!!
4
לא מרמומה אלא מרדומה
3
מורן, מה עם פקיילה? חריימי? גנאויה?

הצגת כל התגובות

2
אל תקרי מרמומה אלא מגמומה זה מאכל מגרבה
1
לא מסכים איתך הטוניסאים לא מקלפים את העגבנות של המרמומה. רק המרוקאים אז תהיי מקורית
סלטים לשבת