כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלט משוויה אסלי וטעים של מורן פינטו

משוויה זה סלט ירקות שרופים פיקנטי וטעים שמשדרג בקלות את הסעודה. חובה בכל שולחן שבת. באחריות. מתכון לסלט משוויה אסלי וטעים של מורן פינטו (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
סלט משוויה
סלט משוויה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל גדול
  • 2 עגבניות
  • 1 גמבה
  • 3 פלפלים חריפים
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. שורפים על אש גלויה את החציל, הפלפלים, הגמבה והעגבניות.

2. מעבירים את הירקות השרופים לשקית ניילון, סוגרים היטב את השקית ונותנים לירקות "להזיע" בפנים כראוי.

3. במעבד מזון, טוחנים בפולסים את הירקות עם השום, המלח ושמן הזית, עד לקבלת מרקם של ממרח.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אפשר לטגן במחבת...ואח"כ להעביר לקרש חיתוך ולחתוך גס....לעשות ממרח זה פחות טעים...יותר טעים חתוך גס...
2
ריח הצלייה נספג בקירות מנסיון
מנגל חשמלי קטן כזה שניתן לרכוש ב100 ש"ח בסופרים עושה את העבודה מדהים, או לחלופין בתנור על 180 מעלות אבל זה פחות טעים במקצת..
1
התחליף לאש גלויה הוא אש גלויה של מנגל (אפשר להדליק בגג בחצר או בגינה) להכין כמות גדולה ולהקפיא.
סלטים לשבת