סלט עדשים שחורות, רימון ותמרים ברוטב דבש עדין (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס עדשים שחורות (בלוגה), מבושלות במים עד לריכוך
- 1/2 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
- גרגרים מ-1/2 ראש רימון
- 3 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים דק
- 5 תמרים, מגולענים וקצוצים
- עלי בייבי
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ
- 1 כף דבש
- מעט מים חמים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בצנצנת אטומה, משקשקים היטב את מרכיבי הרוטב או מקציפים בעזרת מוט בלנדר.
2. מרפדים צלחת או קערת הגשה במצע עלי בייבי ומעל מסדרים את שאר מרכיבי הסלט. סמוך להגשה, יוצקים מעל את הרוטב.
(חיה כהן)