כיכר השבת

"בסימן של התחלה" | סלט לשבת

מתכון לסלט כרוב סגול וסלקים ביין אדום עם אגוזים קלויים וטחינת שקדים

הסגול הסגול הזה: שף אסף שטרן מהפקת "בסימן של התחלה" עם סלט לשולחן השבת. כלומר, יש כאן ירקות אז הוא עונה להגדרה של "סלט" אך משם העסק הופך לבלתי שגרתי בהחלט, כזה שיקצור מחמאות מכולם (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
מתכון לסלט כרוב סגול וסלקים ביין אדום עם אגוזים קלויים וטחינת שקדים
(סטיילינג: לינוי לנדאו | צילום: דרור קאליש)

"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקה מרשימה שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.

הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ

והפעם: שף אסף שטרן

6-8 מנות | קל | פרווה

מרכיבים

לסלט:
2 כרובים סגולים
4 סלקים אדומים
1 בקבוק יין אדום
200 גרם סוכר חום
1/2 צרור מרווה
3 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס

לטחינת השקדים:
5 שיני שום
5 כפות טחינת שקדים
1 כף דבש
מים קרים
1 תפוח מזן גראני סמית, מקולף
מלח

לקישוט:
כוס אגוזי מלך קלויים במלח

אופן ההכנה

הכנת טחינת השקדים:
בעזרת בלנדר מוט טוחנים טחינת שקדים, תפוח, דבש ומים קרים, עד לסמיכות רצויה. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.

הכנת הסלקים והכרובים:
שמים את הסלקים שלמים בקליפתם בסיר מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שהם מוכנים. מצננים ,מקלפים וחותכים לרבעים. בקלחת נפרדת, מצמצמים לחצי: יין, שום, מרווה, רוזמרין וסוכר.

חותכים את הכרובים ל-6 חלקים ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה עד לריכוך הכרוב כ- 30 דקות. מוסיפים את הסלקים ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, ומתקנים תיבול.

אופן ההגשה:
עורמים את הסלקים והכרוב בכלי הגשה, מזלפים באופן חופשי טחינת שקדים, מקשטים באגוזי מלך קלויים ומגישים.

>> למתכונים נוספים מהפקת "בסימן של התחלה"

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים לשבת