"בסימן של התחלה" זהו שמה של הפקה מרשימה שכוללת מתכונים ממיטב השפים והקונדיטורים וצילומים מרהיבים בשיתוף קבוצת מאסטר קלאס - המרכז הקולינרי לבישול ואפייה.
הפקה ועריכת תוכן קולינרי: הקונדיטורית לאה תורג'מן
סטיילינג וצילומים: לינוי לנדאו ודרור קאליש
קשרים מקצועיים: יעקב דושיץ
והפעם: שף אסף שטרן
6-8 מנות | קל | פרווה
מרכיבים
לסלט:
2 כרובים סגולים
4 סלקים אדומים
1 בקבוק יין אדום
200 גרם סוכר חום
1/2 צרור מרווה
3 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס
לטחינת השקדים:
5 שיני שום
5 כפות טחינת שקדים
1 כף דבש
מים קרים
1 תפוח מזן גראני סמית, מקולף
מלח
לקישוט:
כוס אגוזי מלך קלויים במלח
אופן ההכנה
הכנת טחינת השקדים:
בעזרת בלנדר מוט טוחנים טחינת שקדים, תפוח, דבש ומים קרים, עד לסמיכות רצויה. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
הכנת הסלקים והכרובים:
שמים את הסלקים שלמים בקליפתם בסיר מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שהם מוכנים. מצננים ,מקלפים וחותכים לרבעים. בקלחת נפרדת, מצמצמים לחצי: יין, שום, מרווה, רוזמרין וסוכר.
חותכים את הכרובים ל-6 חלקים ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה עד לריכוך הכרוב כ- 30 דקות. מוסיפים את הסלקים ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, ומתקנים תיבול.
אופן ההגשה:
עורמים את הסלקים והכרוב בכלי הגשה, מזלפים באופן חופשי טחינת שקדים, מקשטים באגוזי מלך קלויים ומגישים.