אושרית אברג'יל היא צלמת-אמנית וחובבת בישול ואפיה שיודעת לעשות קסמים מופלאים במטבח (יתכן שכבר פגשתם בה כאן).
המוטו שלה זה 'לפנק לפנק לפנק', והמתכונים הבאים יעידו על כך: הנה 6 סלטים לשבת בגרסה הטעימה של אושרית, שהיא שמחה לשתף עם גולשי כיכר אוכל.
סלט גזר חמוץ
מרכיבים:
4 גזרים בינוניים
1/2 כוס שמיר / פטרוזיליה קצוצים
1/2 לימון
1 כף חומץ
מיץ מלימון אחד
1 כפית עמבה / קארי - התבלין שעושה את הסלט
שמן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה: מקלפים וחותכים את הגזר לרצועות דקות, ואת הלימון לקוביות, ומערבבים יחד עם השמיר / פטרוזיליה והתיבול.
מטבוחה אמיתית
מרכיבים:
10 עגבניות אדומות
1 גמבה, קלופה וקצוצה
6 שיני שום, חתוכות לקוביות
2 פלפלים חריפים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
1 כפית סוכר
1 כף פפריקה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
שמן אדום: 3/4 כוס שמן + 1 כף גדושה פפריקה
אופן ההכנה:
1. מסמנים חריץ בתחתית כל עגבנייה, מניחים בסיר ויוצקים מעל מים רותחים לכיסוי. משהים במשך 15 דקות, ומסירים את קליפת העגבניות. חותכים את ראש העגבניות, סוחטים כך שהמיצים והזרעים יצאו, וקוצצים לקוביות.
2. מחממים שמן בסיר על אש בינונית, ומטגנים את הגמבה עד להשחמה, מוסיפים את קוביות השום ופרוסות הפלפלים החריפים, ומטגנים עוד דקה. מתבלים בסוכר, פלפל שחור ופפריקה, ומטגנים עוד חצי דקה.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
4. מתבלים במלח, ומוסיפים את השמן האדום. מבשלים במשך רבע שעה ומסירים מהאש.
סלט קולרבי חמוץ
מרכיבים:
1 קולרבי, חתוך לקוביות
1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 פקעת שומר, חתוכה לקוביות
1 כוס קוביות כרוב גדולות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
1 פלפל חריף (לא חובה)
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/2 לימון, מקולף וחתוך לפרוסות
1 כפית חומץ
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן ההכנה: מערבבים הכל יחד.
סלט כרוב ותירס
מרכיבים:
1/2 כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות
3/4 קופסת שימורי תירס, מסוננים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
2 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה: מערבבים הכל יחד.
סלט חצילים מטוגנים
מרכיבים:
2 חצילים, חתוכים לפרוסות בינוניות מושרות במלח לפחות שעתיים.
1 גמבה, חתוכה לרצועות דקות (אפשר לטגן קלות, לא חובה)
3 שיני שום, פרוסות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מנגבים היטב את החצילים, ומטגנים בשמן עמוק וחם, עד להשחמה יפה. במקביל, מכינים בכלי עם מכסה את הגמבה החתוכה, השום והכוסברה, ומוציאים את החצילים המטוגנים ישירות לכלי. בזמן הטיגון, מקפידים לסגור את מכסה הקופסה. בתום הטיגון, משאירים את הקופסה סגורה במשך חצי שעה לפחות.
2. אפשר להסתפק בתיבול החצילים במלח, או להוסיף פפריקה, לימון, כמון ומעט חומץ.
סלט עגבניות שרי
מרכיבים:
סלסלת עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
3-4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
שמן זית
בזיליקום
לימון
מלח
אופן ההכנה: סמוך להגשה, מערבבים הכל יחד.
***
"התמונות צולמו בסמארטפון" אומרת אושרית וקצת מתנצלת, אולי כי היא עובדת בסטנדרטים בלתי מתפשרים וכל תמונה שהיא מצלמת זה יצירת אמנות מרהיבה?
הנה 2 הוכחות יפהפיות:
אבל זה כבר עניין לכתבה אחרת.
הצגת כל התגובות