רכיבים
- 900 גרם עגבניות בשלות
- 1 מלפפון גדול
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 פרוסות לחם לא-טרי (שעבר עליו יום אחד)
- 4 שיני שום
אופן הכנת גספצ'ו עגבניות:
רגע לפני: תוספת ממכרת לשולחן השבת: מתכון לסלט עגבניות חגיגי תוך 15 דקות, עשוי מרכיבים זמינים ובלתי יומרניים, המוכר גם בשמו הספרדי 'גספצ'ו' שסתם נשמע כמו משהו מסובך להכנה, בפועל מדובר במנה שמתקתקים במהירות, יוצקים לכלי זכוכית יפים ואף אחד לא יחשוד שכל כך לא השקעתם במנה הנהדרת הזו.
• קוצצים דק את העגבניות.
• מקלפים וחותכים את המלפפון לקוביות.
• כותשים את שיני השום.
• במעבד מזון, מניחים את העגבניות הקצוצות, קוביות המלפפון, שמן הזית, שיני השום הכתושות וקורעים פנימה את הלחם לחתיכות גסות. מעבדים למרקם נוזלי סמיך וחלק ומעבירים למקרר למשך 1-2 שעות.
• מגישים קר ומזלפים מעל שמן זית.