מתכון לסלט כרוב אדום ומנגו
רכיבים:
1/2 כרוב סגול
2 מנגו בשלים
1 כוס אטריות מבושלות ומסוננות מנוזלים
1 כוס בוטנים קלויים
1 פלפל חריף
2 כפות כוסברה קצוצה דק
לרוטב:
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
1 כף חומץ
1 כף סוכר חום
אופן ההכנה:
• פורסים את הכרוב לרצועות דקות, חותכים את המנגו לקוביות בגודל שווה וקוצצים דק את הפלפל החריף.
• מערבבים את הכרוב והמנגו בקערה יחד עם הבוטנים והכוסברה.
• קורעים את האטריות לפיסות ומוסיפים לקערה יחד עם הפלפל החריף.
• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב לנוזל אחיד, יוצקים על הסלט 10 דקות לפני ההגשה ומערבבים היטב.
מתכון לסלט כרוב לבן ועוף
רכיבים:
3 נתחי חזה עוף
1/2 ראש כרוב לבן
2 גזרים
1 בצל סגול
3 מלפפונים
חופן קשיו שבורים גס
לרוטב:
3 כפות מיונז
4 שיני שום
1 כף חומץ
3 כפות מים
1 כפית שטוחה ג'ינג'ר טרי מגורד או יבש
מלח
אופן ההכנה:
• חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות (לא רחבות מידי). מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומטגנים קלות את חזה העוף.
• פורסים את הכרוב לרצועות דקות, מגרדים את הגזר ופורסים דק את הבצל הסגול.
• מרוקנים את המלפפונים מגרעינים וחותכים לרצועות.
• מערבבים את הירקות והעוף בקערה.
• כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם שאר מרכיבי הרוטב לנוזל אחיד, יוצקים על הסלט לפני ההגשה ומערבבים היטב.
מתכון לסלט קולסלאו
רכיבים:
1/2 כרוב לבן
2 גזרים
2 כפות שטוחות סוכר חום
3 כפות חומץ
מלח
3-4 כפות מיונז משובח
אופן ההכנה:
• חותכים לרצועות דקות את הכרוב, מגרדים דק את הגזר ומערבבים בקערה.
• מוסיפים את הסוכר, חומץ, מיונז ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים שוב.
מתכון לכרוב מאודה
רכיבים:
1 ראש כרוב סגול
6 שיני שום
3 כפות שמן
3 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
2-3 כפות רסק עגבניות (לא חובה)
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
• קוצצים גס את הכרוב, ופורסים את שיני השום.
• בסיר רחב ומעט גבוה, מחממים מעט את השמן ומוסיפים לסיר את הכרוב הקצוץ.
• מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, ומבשלים על אש בינונית. מערבבים לעתים קרובות.
• כשנפח הכרוב יורד בחצי, מוסיפים את השום, הסוכר והחומץ.
• מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25 דקות. מידי פעם מנערים קלות את הסיר.
• מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב יחד. אם חסרים מעט נוזלים, מוסיפים חצי כוס מים ונותנים להם להתאדות.