כיכר השבת

לכבוד שבת

הכי טעים: חצילים ברוטב עגבניות

הסלט של שבת שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה: ומתכון מנצח לסלט חצילים ברוטב עגבניות. במקום לטגן, אופים וכך החצילים פחות "כבדים" (מתכונים, אוכל)

| 7 |
הכי טעים. חצילים ברוטב עגבניות
הכי טעים. חצילים ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 חצילים
  • שמן זית
  • 5 עגבניות
  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל בינוני
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן הכנת סלט חצילים ברוטב עגבניות:

רגע לפני: הסלט של שבת שטעים בכל מצב, קר או חם, והכי כיף לטבול בו חלה טרייה: ומתכון מנצח לסלט חצילים ברוטב עגבניות. במקום לטגן, אופים וכך החצילים פחות "כבדים".

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי שווה, משמנים אותן בשמן זית ומסדרים את הפרוסות בתבנית.

• מכניסים לאפייה למשך 20 דקות, עד שפני החצילים משחימים. הופכים את החצילים ואופים במשך 20 דקות נוספות.

הכנת רוטב העגבניות:
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות והפלפל, וקוצצים את הבצל.

• מחממים מעט שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את קוביות העגבניות והפלפל, ואת המים, מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.

• רגע האיחוד: מוסיפים את החצילים לסיר הרוטב ומבשלים יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
יצא מעולה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרה טור
5
מעולה. כרגע מכין פעם שנייה.
Zad
4
אחד המתכונים המוצלחים ביותר, הכנסתי אותו ל"רשימת" המתכונים השבתיים שלנו, בע"ה נפאר איתו את שולחן החג.. תודה רבה.
מירב

הצגת כל התגובות

3
טעים מאדדד תודה, מלא מחמאות קיבלתי!!!
עונג שבת
2
החצילים ימעכו..לא?!?!? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שולי
1
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הדס
אולי גם יעניין אותך
סלטים לשבת