כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לשבת: סלט חצילים וזיתים עמוק ועשיר

מנה ראשונה נפלאה שלא עובדת בלי חלה עסיסית שבוצעים ביד וטובלים בסלט העשיר: מתכון לסלט חצילים וזיתים מיוחד בטעם נהדר, שאחראיות לו 3 שעות איכותיות על האש (מתכונים לשבת, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
סלט חצילים וזיתים עמוק ועשיר
סלט חצילים וזיתים עמוק ועשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 חצילים
  • 500 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 4 בצלים סגולים
  • 5 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת תבשיל חצילים וזיתים:

רגע לפני: מנה ראשונה נפלאה שלא עובדת בלי חלה עסיסית שבוצעים ביד וטובלים בסלט העשיר: מתכון להכנת תבשיל חצילים וזיתים בטעם עמוק ומיוחד אחרי ששהה 3 שעות איכותיות על האש.

• מקלפים את החצילים לסירוגין (משאירים קצת קליפה) וחותכים לקוביות.

• חוצים לשניים את הזיתים.

• קוצצים דק את הבצל הסגול והבצל הירוק.

• מחממים מעט שמן בסיר סוטז' נמוך ורחב (עדיף סיר טפלון) ומאדים בו את הבצל הסגול עד שהוא הופך לרך ושקוף על אש בינונית.

• מוסיפים את החצילים, הזיתים והבצל הירוק. מתבלים בחומץ ומלח, מערבבים ומוסיפים את המים.

• מכסים את הסיר, אך לא עד הסוף, ומבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים את התבשיל בכף עץ. כשהתבשיל מסמיך והרוטב מצטמצם, מסירים מהאש ושומרים בקירור בכלי סגור.

אופן ההגשה: קר או חם, אך בכל מקרה - עם פרוסת חלה טובה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
צריך לטגן תחציל??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
2
יצא מדהים פשוט טעים
1
הכנתי. יצא טעים ברמות. תודה רבה. תמשיכו להביא עוד כאלו מתכונים. קלים וטעימים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סלטים לשבת