כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: טפנד חצילים ואגוזי מלך

שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך, טפנד רך במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת, ולשדרג את הכריך בימי החול (מתכונים לשבת, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
ממרח חצילים ואגוזי מלך
ממרח חצילים ואגוזי מלך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים
  • 2 בצלים גדולים
  • 100 גרם אגוז מלך
  • 3 ביצים קשות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ממרח חצילים ואגוזי מלך:

רגע לפני: שילוב טעמים מנצח שתתקשו להיפרד ממנו בקלות: מתכון לממרח חצילים ואגוזי מלך, טפנד רך במרקם קרמי מענג. כדאי להכין כמות גדולה לפני שבת, ולשדרג את הכריך בימי החול.

• חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים במשך 30 דקות עד שעה.

• קוצצים דק את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה ככל הניתן, עד שהבצל הופך לשקוף ומעט זהוב.

• סוחטים את החצילים מהנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים אותם עד להשחמה.

• טוחנים קלות את אגוזי המלך במעבד מזון, או עם פטיש שניצלים. שיהיו קצוצים בגסות, אך לא יהפכו לאבקה.

• מעבדים במעבד מזון את האגוזים הקצוצים, יחד עם הבצל המטוגן, בשר החצילים - ללא הקליפה, הביצים, השמן והתיבול, עד לקבלת תערובת אחידה ומרקם חלק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אל תוסיפו ביצים!! יוצא יותר טעים.........
נ
2
זה נקרא ממרח חציל בטעם כבד (המתכון תקין)
שלמה
1
אולי משהו בהכנה של החציל שגויה?? וגם יוצא כמות גדולה מאד
לאה
סלטים לשבת