רכיבים
- 1 ראש כרוב
- צרור בצל ירוק
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 1/4 כוס שומשום
- לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות חומץ בן יין
- 3 כפיות סוכר
- קורטוב מלח
אופן הכנת סלט כרוב פיקנטי:
רגע לפני: מתכון לסלט נהדר וקליל לשולחן השבת: רצועות כרוב עם שקדים קלויים ושומשום. מכינים מראש את הרכיבים, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה. טעים גם לאחר כמה ימים במקרר. אגב, הסלט מעולה כתוספת למנה העיקרית ביום חול או כנשנוש קליל בין הארוחות.
• פורסים לרצועות דקות את הכרוב ומניחים בקערה.
• חותכים לטבעות את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
• מחממים מחבת יבשה, ללא שמן, על אש בינונית, וקולים בה את השקדים הפרוסים עד להשחמה.
• מערבבים היטב בכלי את שמן הזית, החומץ, הסוכר והמלח, ויוצקים על הסלט.
• לפני ההגשה, מפזרים מעל את השומשום.