כיכר השבת

לכבוד שבת

קיקסטארטר, מאחוריך: מתכון לסלט תפוחי אדמה

חיים אבני ממדור דיגיטל טוען שהמיזם הכי חם באתר גיוס ההמונים kickstarter הוא סלט תפוחי אדמה שעדיין לא הוחלט כיצד להכינו • לשפית מורן פינטו דווקא יש בשבילכם הצעה מעולה (אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
הצעת הגשה
הצעת הגשה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה (רצוי עם קליפה אדומה)
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 1 בצל סגול
  • 10 מלפפונים חמוצים ננסיים או 5 מלפפונים חמוצים בינוניים ומוצקים
  • 2 כפות מיונז
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

• קלפו את תפוחי האדמה, הניחו אותם בסיר והוסיפו מים עד לכיסוי מלא. מבשלים את תפוחי האדמה במשך כ-20 דקות לפחות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. לאחר מכן, מסננים היטב את תפוחי האדמה ומניחים אותם בצד.

• עד שתפוחי האדמה יתקררו, פרסו את הבצל הסגול לרצועות דקות, והניחו בקערת ערבוב. בחרתם במלפפונים חמוצים ננסיים? חצו אותם לרוחב והוסיפו לקערה. אם יש לכם מלפפונים חמוצים בינוניים, חתכו אותם לקוביות.

• וודאו שתפוחי האדמה אינם חמים (אחרת הם עלולים להתפרק וחבל), חתכו אותם לקוביות שוות והוסיפו לקערה.

• מתבלים את התערובת במלח ופלפל, מוסיפים את המיונז והחרדל ומערבבים היטב הכל יחד.

אופן ההגשה: ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ שישדרג את הטעם והמראה.

הסלט מתאים כתוספת משלימה לצד מנת דג או עוף.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ואפשר גם אפונה מבושלת קלות גמבה/פלפל אדום ואפילו שומר יכול ללכת
סלטים לשבת