עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח (צילום: Kezia Lynn from Pexels)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי
רכיבים
- 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות פודינג וניל
- 3 כפות שמן
- 3 קופסאות גבינה לבנה (250 גרם כל אחת)
- 1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.
2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים את החלמונים, הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן והפודינג ומערבבים הכל יחד היטב.
3. מאחדים את שתי הקערות בתנועות קיפול עדינות ויוצקים את הבלילה לתבנית עגולה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות ואז מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 40 דקות נוספות. לאחר האפייה נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין בתנור (הכבוי), בלי לפתוח אותו.