זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כוסות אבקת שוקו
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כוס קמח מצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 5 ביצים
- 1 כוס שמן
- 125 מ"ל שמנת מתוקה או תחליף פרווה
לגנאש:
- 2 חפיסות שוקולד חלב / חפיסה אחת של שוקולד מריר, חתוכות לקוביות
- 125 מ"ל שמנת מתוקה או תחליף פרווה
אופן ההכנה:
אמצעי מדידה: כל הכוסות במתכון נמדדות לפי כוס חד פעמית לשתייה קרה
צפו באופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים ובקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים, השמן והשמנת המתוקה.
2. בהדרגה ותוך כדי בחישה, מוסיפים את תערובת הרכיבים היבשים לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה עם תחתית נשלפת, מרופדת בנייר אפייה משומן היטב.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות.
5. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה במשך 2 דקות במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים לקבלת גנאש חלק.
6. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, פורסים אותה למשולשים ויוצקים מעל את הגנאש כשהוא חם, כדי שיספג היטב.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!