רכיבים
- חבילת עוגיות וניל כשרות לפסח, מפוררות או טחונות גס במעבד מזון
- 100 גרם חמאה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 קופסאות גבינה לבנה - 250 גרם כל אחת
- חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- שוקולד מגורד לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מניחים את פירורי העוגיות בקערה גדולה, ממיסים את החמאה, יוצקים אותה לקערה ומערבבים היטב.
2. בתבנית עגולה או מלבנית גדולה עם שוליים גבוהים (למשקיעים: השתמשו בתבנית קפיצית עם שקף, לגימור מקצועי), משטחים בשכבה אחת 3/4 מכמות תערובת הפירורים. מהדקים היטב את הבסיס ושומרים בצד 1/4 מהכמות לציפוי בהמשך.
3. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת המתוקה והפודינג וניל עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הבסיס שבתבנית ומיישרים את החלק העליון.
4. מכניסים את העוגה לשעה למקרר, כך שהשכבה העליונה תתייצב ואז מפזרים מעל את פירורי העוגיות שנותרו, בשכבה צפופה ואחידה - כך תוודאו שהפירורים לא ישקעו בתוך מלית הגבינות.
5. מקפיאים את העוגה עד להתייצבות מלאה במשך כ-4 שעות ואז מעבירים למקרר להפשרה לפני ההגשה, כך שהעוגה תוגש כשהיא יציבה וקרה ומזכירה במרקמה גלידה.