זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 100 גרם (כוס + 2 כפות) אגוזי לוז טחונים
- 70 גרם (כוס פחות כף) אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)
- 100 מ״ל (1/2 כוס) שמן אגוזים / שמן קנולה
- 80 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קוקוס
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- אבקת סוכר - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה, מערבבים את האגוזים, השקדים והקוקוס.
2. בקערה נפרדת, טורפים בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, הסוכר, הווניל, המלח והשמן לתערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את האגוזים, השקדים והקוקוס ובעזרת סכין מאיירים צורת שיש.
3. טורפים קלות ומשמנים תבנית בגודל 20/24 ס״מ. מוזגים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה התבנית ואופים במשך 40 דקות.
4. מצננים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.