סערה קטנה נרשמה בעולם הקולינריה הבינלאומי - חוקרים מאוניברסיטת פרדו בארה"ב חשפו טעם שישי חדש שמצטרף לחמשת הטעמים המוכרים יותר - מר, מתוק, חמוץ, מלוח, ופחות - אוּמאמי שזה ביפנית "טעים".
הטעם השישי נקרא "שומן" (fatty). צוות החוקרים גילה כי קולטני הטעם מסוגלים לזהות מזון בטעם 'שומני' (נורא ככל שזה ישמע), כך מדווח הוושינגטון פוסט. מסתבר שהלשון מבחינה בטעם השומן, ממש כמו בטעמים מתוק ומלוח.
במסגרת המחקר, התבקשו המשתתפים לטעום מזון מחמשת קטגוריות הטעמים - פעם אחת בטעמו המקורי, ובפעם השנייה בתוספת טעם השומן, ואלה הצליחו לשים לב לתוספת הטעם.
במחקרי המשך, ינסו החוקרים לפתח טעם המחקה את טעם השומן, מבלי שנצטרך לצרוך יותר מידי מהטעם הנפלא הזה.
לנו זה עשה חשק לצ'יפס עסיסי. ולכם?