לביבות ירק טעימות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 גזרים, מקולפים ומגורדים
- 2 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
- 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
- 1 לפת קטנה, מקולפת ומגורדת
- 2 קישואים או זוקיני בינוניים, מגורדים
- 1 בצל קטן, מגורד
- 1 בטטה בינונית, מקולפת ומגורדת
- 3 ביצים גדולות, טרופות
- 3/4 כוס קמח, מנופה
- 1 כף תימין טרי קצוץ או 1 כפית תימין מיובש
- 1 כף רוזמרין טרי קצוץ או 1 כפית רוזמרין מיובש
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. בעזרת מסננת, חיתול בד או מגבת מטבח דקה ונקייה, סוחטים מהירקות את הנוזלים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות עם הביצים, הקמח, עשבי התיבול והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים שכבה דקה של שמן זית, יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בגודל שווה ומטגנים אותן במשך 3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.