ירקות חמוצים ביתיים (צילום: Brooke Lark on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס חומץ
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כפות מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה:
מתאים לכלי בנפח 2-2.5 ליטרים
1. חותכים ירקות אהובים ומעבירים לצנצנת / כלי מלבני שניתן לסגירה.
2. בסיר, מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר, הלימון, השמן והמלח, עד שהסוכר נמס לגמרי.
3. יוצקים את התערובת החמה על הירקות וממתינים לצינון מלא.
4. מכסים את הכלי היטב ומעבירים למקרר. כדאי להכין את החמוצים יום-יומיים מראש, כי עם הזמן הם יהיו טעימים יותר.