רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן או סגול, פרוס דק
- 1 כפית דבש
- מלח גס ופלפל שחור
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות עלי תימין טריים קצוצים
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל והדבש לשמן החם, מנמיכים את האש ומאדים במשך 5-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מתרכך.
2. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים באידוי 5-10 דקות נוספות או עד שהבצל מזהיב ומתקרמל. מוסיפים את השום והתימין, ממשיכים באידוי עד שהשום ריחני ומסירים מהאש.
ניתן להכפיל כמויות ולהקפיא את הבצל המקורמל בקופסאות קטנות או בתבנית סיליקון לקוביות קרח. מפשירים לפני השימוש וחוסכים את טיגון הבצל לפני הכנת כל מנה טובה. כמו כן, ניתן להשתמש בו כתוספת למנות בשר ועוף, המבורגרים, נקניקיות, פסטות, פיצות, טוסטים - השמיים הם הגבול.