כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל אורז ובורגול עם פטריות ואפונה

מה אוכלים היום? הנה תוספת נהדרת שהיא בעצם ארוחה שלמה בסיר אחד - מושלם ליום ראשון: מתכון לתבשיל אורז ובורגול עם פטריות ואפונה מתובלים בעדינות. אפשר להגיש לצד עוף, שניצל צמחי וכמנה עיקרית (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
תבשיל אורז ובורגול עם פטריות ואפונה - תוספת שהיא ארוחה
תבשיל אורז ובורגול עם פטריות ואפונה - תוספת שהיא ארוחה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אורז
  • 1 כוס בורגול מושרה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס אפונה מופשרת
  • 2 בצל סגול
  • 2 בצל לבן
  • 6 פטריות טריות
  • 1/2 כפית גרגירי כוסברה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת תבשיל אורז ובורגול:

• משרים את הבורגול בכלי מלא מי ברז למשך 20 דקות, ומסננים היטב.

• מקלפים ופורסים את הבצלים לחצאי טבעות.

• פורסים את הפטריות לפרוסות.

• מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הפטריות לסיר, ומקפיצים יחד במשך 4 דקות, תוך ערבוב מתמיד.

• מוסיפים לסיר את האורז והבורגול, ומערבבים קלות בכף עץ.

• מתבלים בגרגרי כוסברה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

• מוסיפים את האפונה ו-1/2 1 כוסות מים רותחים.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.

עם מה בחרתם להגיש את התבשיל?

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נראה ונשמע מעולה!! אנסה זאת כתוספת לקציצות הודו או קציצות דגים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
1
כן יירבו מתכונים טבעוניים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תוספות וירקות