רכיבים
- 2 כוסות זיתים ירוקים/שחורים/תערובת - עדיף עם גלעינים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 5 עלי דפנה
- 2 שיני שום גדולות
- 1 כך עלי תימין קצוצים גס
- 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
- 1/2 כפית זרעי שומר
- רצועת קליפת לימון
אופן הכנת זיתים במרינדה:
רגע לפני: למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית.
ציוד נדרש: צנצנת זכוכית רחבה
• פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
• מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את שמן הזית, החומץ, עלי הדפנה ופרוסות השום, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחממת. מסירים מהאש.
• מוסיפים לרוטב את קליפת הלימון, זרעי השומר, התימין והרוזמרין ומערבבים.
• מעבירים את הזיתים לצנצנת הזכוכית, יוצקים מעל את הרוטב ומנערים היטב.
• מכניסים למקרר למשך שעתיים עד שבועיים, ופעמיים ביום מנערים את הצנצנת שהתיבול לא ישקע.