רכיבים
- 5 כפות ממרח חלבה
- 6 ביצים
- 500 מ"ל קצפת צמחית (לגרסה חלבית, החליפו לשמנת מתוקה)
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אפשר אגוזי פקאן מסוכרים)
אופן הכנת קציפת חלבה:
רגע לפני: הקינוח הזה שייך לכל הדעות לקטגוריית "גזור-ושמור". יש לו לוק מרשים, אבל קל מאוד להכין אותו, גם סמוך מאוד לשבת, והקצפת מניבה כמות מכובדת שתספיק לכולם. מתכון לקצפת חלבה מתוקה עם אגוזים.
• מפרידים בזהירות את הביצים.
• מקציפים את החלמונים (החלק הצהוב) עם ממרח החלבה, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
• מנקים את קערת המיקסר והמקצף, ומקציפים את החלבונים, עד לקבלת קצפת אוורירית.
• בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את קצף החלבונים לקצף החלמונים.
• מקציפים את הקצפת הצמחית לקצפת יציבה, ובתנועות קיפול מוסיפים לתערובת החלבונים והחלמונים.
• לסיום, מערבבים פנימה לתוך הקצפת את האגוזים הקצוצים.
• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
• מגישים קר בכוסות אישיים בסיום הסעודה.