רכיבים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/3 כוס סירופ מייפל / דבש
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס בננה מרוסקת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- ¼2 כוסות שיבולת שועל
- 1/4 כוס קוקוס טחון
- 1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. בסיר בינוני, על אש בינונית, טורפים יחד את חמאת הבוטנים, סירופ המייפל / הדבש, השמן והבננה, עד לאיחוד ולקבלת תערובת חלקה ומבעבעת מעט.
2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הווניל, הקינמון, המלח, שיבולת השועל והקוקוס, עד לקבלת בצק במרקם מעט דביק. מקפלים פנימה את אגוזי המלך.
2. בעזרת כף קפיצית להכנת עוגיות, בגודל של כ-4 סנטימטרים, יוצרים כדורי בצק ומניחים על התבנית. מעבירים את העוגיות למקרר (או למקפיא) עד להתייצבות, לפחות 30 דקות. ניתן להקפיא בשקית גדולה הניתנת לסגירה חוזרת, עד 3 חודשים.