רכיבים
- 1 קופסת תערובת להכנת בראוניז, מוכנה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה, אך לא אפויה
- 4 כפות חמאה, מומסת ומקוררת
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס סוכר חום בהיר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח גס
- 2 כוסות חצאי פקאן, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים קלות תבנית אפייה בגודל 20 סנטימטרים בספריי שמן.
2. יוצקים לתבנית את בלילת הבראוניז המוכנה. אופים עד שהבראוניז מתייצבים, 15-17 דקות. מצננים מעט.
3. בינתיים, טורפים בקערה גדולה את החמאה, הביצה, הדבש, הסוכר, הווניל והמלח, עד לאיחוד. מערבבים פנימה את הפקאנים. יוצקים את הציפוי על הבראוניז שהתקררו מעט; מחזירים לתנור ואופים עד שהציפוי יציב דיו, או שקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ברובו, 30-35 דקות. מעבירים את התבנית לרשת התנור לצינון מלא, עד לחיתוך.