לקלתית:
- 2 כוסות (200 גרם) קמח מנופה
- 1/2 כוס (30 גרם) קמח שקדים
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
למלית פקאן:
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם חמאה / תחליף פרווה איכותי
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 1 כוס (100 גרם) סוכר חום
- 3 ביצים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס (50 גרם) קמח מנופה
- 150 גרם אגוזי פקאן חצויים וטריים
- 2 כפות סירופ מייפל
למלית קרם מסקרפונה ותותים::
- 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה 40%
- 3/4 כוס סוכר
- חבילה שלמה + 1/2 כוס (130 גרם) אינסטנט פודינג
- תותים טריים, חצויים
- נפאז' להברשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (100 גרם / 200 מ"ל)
צפו בהכנת 2 סוגי הפאי:
הכנת הקלתית:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר וקמח השקדים. לאחר שהחומרים מתערבים, מוסיפים את קוביות החמאה והביצה ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי. נזהרים לא לעבד יותר מדי כדי לא לפגוע במרקם הבצק.
2. על משטח מקומח, מעבדים את הבצק לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
3. יש לכם 2 אפשרויות לרדד את הבצק ולעצב לפאי.
אם משתמשים בתבנית פאי רגילה:
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות לעלה בעובי 0.5 ס"מ, מרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 3.5 ס"מ ומיישרים את הקצוות.
אם משתמשים ברינג (כמו בסרטון):
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ואז מחברים שני חלקים, כך שהבצק יתחלק ל-1/3 ו-2/3. בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות, מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ ומניחים במרכזו רינג בקוטר 24 ס"מ ובגובה 3.5 ס"מ.
את 1/3 הבצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות למלבן בעובי 0.5 ס"מ ועם גלגלת או סכין, חותכים אותו לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס"מ. מרפדים עם 2 רצועות בצק את שולי הרינג ומשלימים עם חתיכת רצועה נוספת. עם סכין, מיישרים את הקצוות.
4. מחוררים את הבצק עם מזלג ומעבירים למקפיא למשך שעה.
5. מועכים ומכדררים נייר אפייה ואז פותחים אותו, מניחים על הבצק ועליו שופכים מלא קטניות יבשות עד גובה שולי התבנית / הרינג.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על מצב טורבו (סמל של פס עליון ופס תחתון ובאמצע מאוורר) במשך 15 דקות.
לפאי פקאן:
7. בקערה גדולה, מניחים את הביצים, תמצית הווניל, המלח, הסוכר החום והקמח וטורפים היטב במטריפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת תוך כדי טריפה וממשיכים לטרוף במרץ עד שהכל מתאחד. לבסוף מוסיפים את האגוזים הטחונים וטורפים לתערובת אחידה.
8. אוחזים בשולי נייר האפייה ומוציאים אותו יחד עם הקטניות. יוצקים את מלית האגוזים לפאי האפוי ומסדרים מעל את אגוזי הפקאן החצויים. אופים במשך 15-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון שחום יפה. לאחר האפייה, מזלפים על הפאי סירופ מייפל ומברישים למראה אחיד. שומרים ומגישים את הפאי בטמפרטורת החדר.
לפאי תותים עם קרם מסקרפונה:
7. אוחזים בשולי נייר האפייה, מוציאים אותו יחד עם הקטניות ואופים במשך 15-20 דקות עד שהבצק מקבל גוון שחום יפה. מוציאים את הבצק מהתנור ומצננים.
8. במקביל, מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה עם המסקרפונה, 1/2 כוס סוכר וחבילת אינסטנט פודינג (80 גרם), עד לקבלת קרם סמיך. ממלאים את הפאי עם 2/3 מכמות הקרם ומחליקים את החלק העליון.
9. מעבירים את הקרם שנותר לשקית זילוף עם צנטר סנט הונורה ומזלפים פסים סביב שולי הפאי.
10. מקשטים את מרכז הפאי בחצאי תותים טריים ואם רוצים, מברישים את התותים בנאפז' מומס למראה מבריק ושמירה על טריות הפירות. שומרים את הפאי במקרר ומגישים קר.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות