רכיבים
- 240 גרם חמאה מרוככת לטמפרטורת החדר
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס רוויון
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים ומקמחים קלות תבנית באנדט, עם חור באמצע.
2. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
3. בקערת מיקסר, מקציפים את הסוכר והחמאה במהירות בינונית, מדי פעם מגרדים את דפנות הקערה, עד לקבלת קרם. ממשיכים להקציף ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים לסירוגין מעט מתערובת הקמח ואת הרוויון, בכל פעם אחד מהם. כשהתערובת מתאחדת, מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים להקציף עד שהבלילה אחידה לגמרי.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.