רכיבים
- 2 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
- 6 כפות חמאה, מומסת
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס חלב
- ½1 כוסות דובדבנים, מגולענים וחצויים
- אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים מחבת בקוטר 25 ס"מ הבטוחה לשימוש בתנור, בשתי כפות החמאה בטמפרטורת החדר.
2. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה המומסת עם ¾ כוס סוכר, לאיחוד. מוסיפים את הביצה והחלמון; מערבבים לשילוב. מקציפים פנימה את תמצית הווניל.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח; מערבבים לשילוב. מוסיפים את החלב ומקציפים עד שהבלילה סמיכה וחלקה.
4. בקערה נפרדת, מערבבים את שארית הסוכר עם הדובדבנים ומניחים בצד.
5. שופכים את בלילת העוגה למחבת ומיישרים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את הדובדבנים.
6. אופים את העוגה עד שהיא שחומה-זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי, במשך 25-30 דקות. מניחים להתקררות במשך 15 דקות לפני החיתוך וההגשה. מפזרים מעל העוגה המצוננת את אבקת הסוכר.