רכיבים
- ½1 כוסות (337 גרם) חמאה, מרוככת
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל
- ¼2 כוסות (280 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה
- 1/8 כפית (0.7 גרם) מלח
- 1 כוס (112 גרם) שקדים קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מקציפים יחד את החמאה והסוכרים, עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, במשך כ-5 דקות.
2. מוסיפים פנימה את הביצים והווניל ומקציפים שוב.
3. משלבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לבצק, שליש בכל פעם, עד להוספה מלאה. מערבבים פנימה את השקדים.
5. בעזרת כף של בצק עוגיות מניחים את הבצק על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, במשך 8-9 דקות, עד שהקצוות מזהיבים.
7. נותנים להתקרר על התבנית במשך 5 דקות לפני העברה לרשת התנור להתקררות מוחלטת.