רכיבים
- 1 כוס חמאת בוטנים (רצוי ללא סוכר)
- 3/4 כוס סוכר מגורען
- 1 ביצה גדולה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, משלבים את חמאת הבוטנים, הסוכר והביצה. בעזרת כף או מערבל חשמלי, מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה וקטיפתית. נוטלים כ-2 כפות מהתערובת בכל פעם ומגלגלים את הבצק לכדורים קטנים (אמורים לצאת בערך 18) ומסדרים אותם על ניירות האפייה. משטחים את כל כדור עם גב מזלג ויוצרים דוגמת שתי וערב.
3. אופים את העוגיות עד שהן יציבות ומקבלות גוון חום-זהוב בקצוות, במשך 9-10 דקות. מצננים את העוגיות על ניירות האפייה במשך כ-2 דקות ואז מעבירים לרשת התנור לקירור מוחלט.