לבסיס:
- 136 גרם ביסקוויטים
- קורט מלח ים משובח
- 6 כפות (85 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
לתערובת הגבינה:
- 680 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (57 גרם) אבקת סוכר
- גרידת 2 ליים
- 3/4 כוס (170 גרם) שמנת מתוקה
- 40 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1/2 כוס מיץ ליים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח ים משובח
- גרידת ליים, לפי הצורך, לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: בקערת המיקסר, טוחנים את הביסקוויטים והמלח, עד לקבלת פירורים עדינים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים, עד לאיחוד מלא.
2. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא ומקפיאים במשך 20 דקות.
3. מכינים את תערובת הגבינה: כשהבסיס נמצא בפריזר במשך 15 דקות, מתחילים להכין את המלית. בקערת המיקסר, מקציפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר וגרידת הליים, עד לקבלת בלילה חלקה ואוורירית, בערך 3 דקות.
4. כשהמערבל פועל במהירות בינונית, מוסיפים את השמנת בזרם איטי ויציב. מקציפים את התערובת ואז מוסיפים את החלב המרוכז, כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה.
5. כשהמיקסר עדיין פועל, מוסיפים את מיץ הליים, הווניל והמלח. מקציפים עד שהתערובת מתאחדת היטב (היא צריכה להיות סמיכה).
6. יוצקים את המלית על גבי הבסיס המצונן. מקררים לפחות 8 שעות ועד 24.
7. בעזרת מרית קטנה או סכין קטנה מפרידים את החלק החיצוני של העוגה מהטבעת החיצונית של התבנית. מוציאים את הטבעת ומעבירים את העוגה בעדינות לפלטה שטוחה.
8. מקשטים את שפת עוגת הגבינה בגרידת ליים. שומרים בקירור.
הצגת כל התגובות