רכיבים
- ½1 כוסות חמאת בוטנים
- ½2 כוסות סוכר חום
- ⅓ כוס שמן קוקוס מומס או 5 כפות חמאה מומסת
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 2 כפיות תמצית וניל
- ¾ כוס שוקולד צ'יפס
- ¾ כוס עדשים
- ½2 כוסות שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפיה לעוגיות בנייר פרגמנט.
2. מניחים בקערת גדולה את חמאת הבוטנים, הסוכר ושמן הקוקוס / החמאה ומערבבים היטב. ניתן להשתמש במערבל חשמלי או בכף גדולה, על מנת להגיע לאיחוד טוב. מוסיפים את הביצים, הסודה לשתייה והווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את שבבי השוקולד ושיבולת השועל ומערבבים עד שהם משתלבים באופן שווה.
3. בעזרת כף גלידה מניחים את העוגיות על התבניות המוכנות, עם רווח של כמה סנטימטרים בין אחת לשניה, כדי לאפשר התפשטות ותפיחה לצדדים. בשלב זה מניחים את העדשים מעל העוגיות.
4. אופים במשך 10-12 דקות, לא יותר מדי, עד שהן רק מתחילות להזהיב סביב הקצוות. נותנים לעוגיות להתקרר במשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לכלי אחסון.
העוגיות ישמרו היטב מספר ימים בטמפרטורת החדר.
הצגת כל התגובות