כיכר השבת

בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס

הפעם לוטוס מפנקת במתכון עשיר לעוגת שמרים מבצק רך ועשיר עם מילוי משולב של לוטוס וקוקוס - חגיגה במטבח (אוכל, מתכונים)

| 1 | כיכר השבת |
בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס
(צילום: יח"צ)

2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק

בצק רך ועשיר עם מילוי מעולה של לוטוס וקוקוס.

לבצק:

  • 3.1/2 כוסות + 1 כף (1/2 ק"ג) קמח
  • 2 כפות משפר אפייה (לא הכרחי)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 200 גרם חמאה / מרגרינה
  • 1.1/2 כפות (20 מ"ל) חלב / חלב סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 4 ביצים
  • קורט מלח

למלית:

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס
  • 2 כפות קוקוס קלוי או רגיל

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר גבישי
  • חופן שקדים מולבנים פרוסים (אם רוצים)

ההכנה:

1. מעבירים לקערת מערבל את כל החומרים למעט חמאה ומלח ומערבלים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים חמאה ומלח בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים 7-5 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 להכנה בתבניות אינגליש או ל-4 להכנה בתבניות עגולות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל מלבן בממרח לוטוס ,מפזרים קוקוס ומגלגלים לרולדה. מצמידים כל זוג רולדות ומסובבים אותן יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת קלות , מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעוגה מכפילה את נפחה.

3.מברישים את העוגה בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי ושקדים (אם רוצים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי. מצננים מעט לפני ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כמה גרם בצינצנת ממרח לוטוס
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת