רכיבים
- 210 גרם (11/2 כוסות) קמח מנופה
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 360 מ”ל (11/2 כוסות) שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
החומרים הינם לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ:
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה אחת קמח ואבקת אפייה.
3. שמים בקערה שנייה שמנת מתוקה, ביצים וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה השנייה ומערבבים בכף לבלילה חלקה.
4. מעבירים כמחצית מהבלילה לקערה שלישית ומוסיפים ממרח לוטוס. טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה הבהירה לתבנית ומניחים עליה תלוליות של בלילת לוטוס בעזרת כף. מערבבים קלות בעזרת קיסם או שיפוד עץ לקבלת מראה משויש.
6. אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
7. שומרים את העוגה עטופה בטמפ’ החדר עד 3 ימים.
הצגת כל התגובות