סהרונים פריכים במילוי קרם אגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבצק:
- 200 גרם מרגרינה עם מלח
- 2.5 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
למילוי:
- 100 גרם אגוזים/שקדים טחונים
- 1.5 כוסות סוכר
- 4 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מערבבים את הגבינה, המרגרינה, 2.5 כוסות קמח וכף סוכר יחדיו בקערה, עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
3. מרדדים כל כדור ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
4. יוצרים משולשים בעזרת סכין.
הכנת המילוי:
1. מערבבים בסיר על אש בינונית את האגוזים הטחונים, 1.5 כוסות סוכר, 4 כפות חלב ותמצית הווניל, במשך כמה דקות.
2. ממלאים את מרכז הבצק בקרם האגוזים ומגלגלים.
3. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20-30 דקות.
4. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.