לבצק:
- 1 חבילת חמאה מומסת
- 1 סוכר וניל
- 1 אבקת אפיה
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
לקרם:
- כוס מים
- כפית נס קפה
- 2 מיכלי שמנת חמוצה
- 1/2 כוס סוכר וניל
- חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
- פירות יער או דובדבנים
אופן ההכנה:
1. מערבלים את חבילת החמאה המומסת, שקית סוכר וניל, שקית אבקת אפיה, 2 ביצים, 2 כוסות קמח ו-1/2 כוס סוכר יחדיו בקערה ויוצרים בצק בתבנית עגולה עם קוטר של 24 ס"מ.
2. משטחים אותו בתבנית עם כפית רטובה כדי להתגבר על הדביקות שלו ואופים 2/3 ממנו בחום של 180 מעלות, עד להזהבה. את השליש הנותר אופים בנפרד באותו אופן, לשכבת הפירורים.
3. מכינים כוס נס קפה בלי חלב ושופכים על הבצק כשיוצא מהתנור ומניחים בצד עד לקירור.
4. מערבבים 2 מכלי שמנת חמוצה, 1/2 כוס סוכר וניל, ו-1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל ושופכים על הבצק.
5. מפוררים מעל את 1/3 מכמות הפירורים שאפינו מבעוד מועד.
6. מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואת החצי הנותר של האינסטנט פודינג ושופכים על העוגה.
7. מפזרים מעל תותים (בעונה), פירות יער או דובדבנים.
הצגת כל התגובות