רכיבים
- 9-10 ביסקוויטים, מרוסקים לפירורים
- 1/4 כוס (50 גרם) קמח, מנופה
- 1/4 כוס (53 גרם) סוכר חום כהה
- 1/2 כפית מלח ים
- 85 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 כוס (230 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות (14 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות (355 גרם) ריבת חלב
- 4 בננות בינוניות, פרוסות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומכינים בצד 6 תבניות אישיות בנפח של 230 סמ"ק.
2. בקערה בינונית מערבבים יחד את פירורי הביסקוויטים, הקמח, הסוכר החום והמלח. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורי ולח.
3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור, נותנים לו להצטנן לגמרי ושוברים לחתיכות קטנות.
4. בקערת מיקסר, מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קצפת רכה. בעדינות, מקפלים פנימה 1 כוס של ריבת חלב ומערבבים קלות עד שריבת החלב תתערב עם הקצפת - נזהרים לא לערבב יותר מדי.
הרכבת הקובלרים:
5. מניחים בכל תבנית כמה כמות של פירורי הבצק האפוי, מסדרים מעל שכבת פרוסות בננה, מחלקים את הקצפת בין התבניות ומסדרים מעל עוד פרוסות בננה, מפזרים פירורי בצק ומזלפים מעל הכל מריבת החלב שנותרה. מגישים מיד או מעבירים למקרר ל-4 שעות מקסימום.